joi, 30 ianuarie 2014

Despre vaccinuri si responsabilitatea de a fi parinte

Majoritatea dintre noi trăieşte bucuria de a fi părinte, care de fiecare dată vine "la pachet" cu responsabilitatea pe care o avem pentru sănătatea şi educatia copiilor nostri. Cu toate că trăim vremuri în care stiinta înregistreaza progrese spectaculoase, pentru noi ca părinti devine din ce in ce mai greu sa stim ce este mai bine pentru sanatatea copiilor nostri. As dori sa vorbesc aici despre atat de cunoscutele vaccinuri, pe care copiii nostri le fac sau urmeaza sa le faca. Deja vaccinarea a devenit o rutina - toata lumea se vaccineaza. Dar, cati dintre noi s-au gandit la eficienta sau la efectele secundare pe care le poate avea un vaccin ? Probabil doar cei care stiu ca exista efecte adverse ale vaccinarii soldate cu boli grave si chiar cu decese, in primul rand in randul copiilor. Din pacate, unii au aflat acest crud adevar din proprie experienta.
Cu toate acestea, Ministerul Sanatatii din Romania nu informeaza despre aceste cazuri, iar o majoritate covârşitoare a medicilor (95 % sau poate mai mare) continuă să vaccineze fără a oferi niciun fel de informaţie pacienţilor privind efectele secundare care pot apărea.
In plus, sustinatorii vaccinarii nu au demonstrat niciodata eficienţa vaccinurilor. Vorbim aici despre companiile farmaceutice şi de medicii lobişti ai vaccinurilor. Este oare misiunea lor să facă acest lucru sau a oamenilor care se judecă prin tribunale pentru a li se face dreptate ? Judecaţi voi asta.
Există în schimb o istorie a vaccinării care spune multe despre motivele care au stat la baza acestui proces. Există în acelaşi timp mulţi medici de renume care au pus şi pun sub semnul întrebării eficienţa vaccinurilor, care au fost penalizaţi pentru atitudinea lor- la reclamaţiile producătorilor de vaccinuri -  chiar cu suspendarea dreptului de libera practică.
Pentru mai multe informaţii decât pot eu oferi în această postare vă recomand articolele mai bine documentate din lista de mai jos. Să nu uităm că o decizie corectă nu putem lua decât atunci când avem toate informaţiile, iar informarea este responsabilitatea noastră.
http://piersicuta.blogspot.de/
http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase
http://www.cristelageorgescu.ro/category/vaccinare-3/
http://www.scribd.com/doc/81569676/Vaccinarea-NU-E-Obligatorie
http://www.2012tehnicidesalvare.ro/vaccinuri/15-vaccinuri/62-adevarul-despre-vaccinuri-spus-de-profesor-dr-pavel-chirila
http://mama-in-era-varsatorului.blogspot.ro/2011/04/vaccinare-versus-libertate.html

Niciun comentariu: