miercuri, 29 ianuarie 2014

Partidul Oamenilor Liberi

Am trait impreuna emotiile "Revolutiei" din decembrie 1989.
Au fost zile pe care nu le vom uita niciodata, in care ne-am bucurat cu totii atat de caderea lui Ceausescu cat si de distrugerea sistemului controlar de acesta, bazat pe opresiune si intimidare.
Am crezut atunci ca vom trai intr-o societate democratica, guvernata de legi si de Constitutie, dar in cei 24 de ani care au trecut, Romania a devenit tara baietilor "destepti", a beizadelelor si a mogulilor, o tara in care noi romanii suntem umiliti in fiecare zi.

In toamna anului trecut, in Bucuresti, dar si alte orase din tara, oamenii au inceput sa iasa in strada impotriva proiectului de lege dedicat RMGC, care ar fi transformat Romania intr-un depozit de deseuri toxice. Au fost zile in care s-au adunat zeci de mii de oameni in strada, care au protestat impotriva intregii clase politice actuale.
Dar iesitul in strada nu rezolva problemele societatii romanesti si nici cele cateva ONG care lupta in instanta impotriva deciziilor unui guvern corupt, aservit marilor companii. Legile ambigui din Romania sunt de partea guvernului si atunci cand nu sunt, acesta apeleaza la forta si intimidare (vezi Pungesti) - exact ca pe timpul lui Ceausescu.

Singura solutie pentru a inlatura de la putere aceste organizatii mafiote este infiintarea unei noi forte politice, care sa reprezinte interesele cetatenilor. De aceea, oamenii aceia care au iesit in strada, care au fost amenintati, amendati, suiti in dube si batuti, au inceput organizarea unui partid - Partidul Oamenilor Liberi. Unul dintre initiatorul organizarii acestui partid este George Epurescu, unul dintre liderii manifestantilor din Bucuresti, Vaslui, Pungesti.

Sunt de cateva luni membru al asociatiei infiintate de el - Romania Fara Ei, si m-am implicat in strangerea de adeziuni pentru infiintarea POL.

Sunt convins, ca la fel ca si mine, sunteti si voi cel putin dezamagiti, daca nu chiar scarbiti de starea in care se afla astazi Romania si va intrebati (atunci cand nu va preseaza grijile de zi cu zi) - Asta este locul in care vreau sa creasca copilul meu ?

Eu am ales sa ma implic alaturi de oameni care au curajul sa iasa in strada sa infrunte un sistem bazat pe opresiune si intimidare pentru a-l schimba.
M-as bucura mult sa va stiu alaturi de mine.


Pentru cei care doresc sa se implice, ca si mine, in adunarea de adeziuni pentru POL, va pun la dispozitie  lista pentru adunarea de semnaturi. Accesati linkul de mai jos:


Niciun comentariu: